Duplicaten

Uw computer kan bestanden opslaan met identieke bestandsnamen en identieke inhoud. Deze dubbele bestanden vullen het geheugen, nemen ruimte in op uw harde schijf en vertragen de werking van uw computer. U kunt dubbele bestanden vinden en extra kopieën verwijderen met behulp van de functie Dubbele bestanden.

Het zoeken naar duplicaten wordt eenmaal per week automatisch uitgevoerd in de mappen van de gebruiker. Als de zoekopdracht bestanden met dezelfde naam en identieke inhoud vindt, geeft het programma een melding weer. De melding kan u naar het venster met zoekresultaten brengen.

Dubbele bestanden verwijderen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Prestaties.
  3. Selecteer het zoekgebied in de vervolgkeuzelijst in het gedeelte Duplicaten.
  4. Klik op de knop Zoeken.
  5. Selecteer de bestanden in het venster met zoekresultaten en klik op Verwijderen.

Dubbele bestanden worden van uw computer verwijderd, terwijl de oorspronkelijke gegevens worden bewaard.

Automatisch zoeken naar duplicaten inschakelen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Prestaties.
  3. Klik in het blok Duplicaten op Instellingen.
  4. Dit opent een venster; schakel in dat venster het selectievakje Duplicaten uit.